top of page
תמונת הסופר/תsigayayoga

שוב ושוב ושוב....

עודכן: 13 בנוב׳ 2022


תמיד כשמגיעים לאמן אדם המתמודד עם מחלה קשה ,הדרך מתחילה לא ב"טיפול" בבעייה אותה הוא רוצה למגר, אלא בפיתוח יכולת התמדה.

מחלה קשה כמו סרטן מחייבת שינוי אורחות חיים. האיום המוחשי במוות מטלטל עמוקות ומגביר את המוטיבציה לחפש דרך להחלים ולהביא את התנאים האידיאלים להחלמה. רבים המתמודדים עם איום שכזה מגיעים לתזונאי על מנת לשנות את התזונה , למאמן גופני- על מנת להתחיל להזיז את הגוף, מחפשים מזור ודרך לשנות הרגלים שיחזקו ויביאו בריאות לגופם ונפשם.

An empty old wooden swing

כולם יודעים לחיות נכון- שצריך לאכול בריא, שצריך להתאמן, שצריך לישון טוב, שצריך להוריד לחצים. אבל כמה באמת חיים על פי הידע הזה? אני יודעת שלאכול עוגת שוקולד בשעה 23:00 ולשתות 3 בירות זה לא ממש מחזקת את המערכת שלי. ובכל זאת? אבל... ברגע שאומרים לאדם- מחלתך קשה ועשויה לגרום לך למוות, או אז מתרחש שינוי.

אז בהתחלה הכל טוב ויפה. יומיים, שלושה, שבוע, נמנעים מהרגלים ישנים שלא ממש מועילים, יוצאים לצעידה מדי אח"צ, שותים שייק ירוק מדי בוקר, ולאט לאט חוזרים להרגלים הישנים. לסמסקרות. נורא רוצים, אבל לא יכולים.

בעבודתנו עם מתמודדים עם סרטן אנחנו מדגישות את חשיבות האימון היומיומי- 10 דקות ביום של תנועת המפרקים וחיזוק הגוף, כמה דקות של נשימה מודעת ומלאה, כמה דקות של מדיטציה להפחתת המתח. "זה שאת באה אלי פעם או פעמיים בשבוע, זה לא מספיק" אנחנו חוזרות ואומרות. מתקלחים כל יום? מצחצחים שיניים כל יום? אוכלים כל יום? אלו הרגלים שהתפתחו עם השנים ואנחנו לא יכולים בלעדיהם. וטוב שכך. לצחצח שיניים פעמיים בשבוע זה ממש, אבל ממש לא מספיק.

כשגוף מתמודד עם סרטן יש חשיבות גדולה לפתיחת ערוצי האנרגיה מדי יום. כמו ערוצי הנחל. אם הערוצים לא פתוחים נוצרת חסימה = מחלה. לסלק מתחים מדי יום. להזין את המערכת במזון עשיר ובריא- מדי יום.

ואז האימון מתחיל בזה שאנחנו מפתחים יכולת התמדה. ותמיד נתחיל מהמקום בו אנו נמצאים. לתת לאדם שלא התאמן לבד אימון של חצי שעה- זה לא יקרה. אבל לבנות לו אימון של 5 דקות, לזה הוא כבר יכול להתחייב. אח"כ נעלה בהדרגה.

כיצד בונים התמדה? כיצד מייצרים את השינוי החשיבתי , כיצד מפתחים יכולת לעמוד מול הפיתויים ומסיחי הדעת: לא עכשו, אני עייפה, יום אחד לא ישנה....זו אומנותה של המורה יוגה. לבנות תהליך הדרגתי , מאתגר מעט אך בר השגה שמייצר את השינוי הרצוי התומך בתהליך ההבראה. למעשה, זהו שינוי של סמסקרות- פעולות אוטומטיות. מכאלו שלא תומכות באיכות חיינו לכאלו שיתמכו בבריאותנו .

כיצד עושים זאת? כיצד מלווים תהליך כזה שהוא תהליך מעצים המעביר לאדם באופן ישיר את האחריות על חייו, להבין את עוצמתו לתרום לתהליך הבראתו?

היוגה היא תהליך שלם אל עבר חיים מלאים יותר- מופחתי סבל ובעלי משמעות והגשמה.

המחלה היא הגורם המעורר לשינוי, זו הזדמנות לעשות מפנה חד ולהבריא.

להיות מורה לאדם בתהליך כזה זו זכות גדולה ואחריות גדולה.

5 צפיות

פוסטים קשורים

הצג הכול

Comments


bottom of page